Internet Providers – Nederland

by Kelly

Er zijn in Nederland verschillende internetleveranciers die internet via kabel, ADSL/VDSL en glasvezel aanbieden, afhankelijk van de locatie waar je woont.

Prijzen variëren per provider en het pakket dat je kiest; in het algemeen geldt dat hoe sneller het internet, hoe hoger de kosten. Abonneren is gemakkelijk en wordt meestal online of per telefoon gedaan. Laten we een kijkje nemen naar de internetleveranciers die er in Nederland zijn.

Best Internet Service Providers

Internet Leveranciers

Ziggo

Ziggo werd zeven keer achter elkaar uitgeroepen tot beste internetleverancier van Nederland. Ziggo probeert de hoogst mogelijke internetsnelheid te leveren en is gemakkelijk te installeren.  Ziggo zorgt er voor dat je binnen vijf dagen van een hele snelle internetverbinding te genieten, met de hulp van Partner Pete. Ziggo levert je het snelste internet in Nederland:

  • Tot 400Mbit/s
  • Vanaf €34,95 per maand
  • Gratis installeren van internet. Voor TV en internetdiensten stelt Ziggo een gratis technicus ter beschikking om te helpen met de installatie. Geen ingewikkelde handleidingen of klantenservice callcenters. Eén bezoek van een gekwalificeerde Ziggo technicus en je kunt aan de slag.

Casema

De Centrale Antenne Systemen Exploitatie Maatschappij, beter bekend als Casema, was een belangrijke Nederlandse leverancier van kabeltelevisie, internet en telefoondiensten die op 16 mei 2008 fuseerde met Multikabel en @Home. Het bedrijf opereerde in en rond de steden Den Haag, Amersfoort, Utrecht, Amstelveen, en Breda. Casema werd op 7 januari 1970 opgericht en was toen vooral gericht op kabeltelevisie. In 1998 werd het bedrijf verkocht aan France Télécom, die in 2003 Casema verkocht aan de Carlyle Group, GMT Communications en Providence Equity Partners.

In juli 2006 kochten Cinven and Warburg Pincus het bedrijf voor €2.1 miljard. De nieuwe eigenaren kochten ook Multikabel en Essent Kabelcom (@home). Op 16 mei 2008 fuseerden de drie bedrijven en kwam Ziggo tot stand. Op het moment van de fusie had Casema ongeveer 1,4 miljoen klanten. Het nieuwe bedrijf had ongeveer 3,3 miljoen klanten.

Claranet

Deze internetleverancier levert netwerk, beheer en managed application services in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland (Benelux), Portugal, Spanje Italië en Brazilië.
Claranet breidde haar werkzaamheden uit door een aantal overnames, waaronder Netscalibur in 2003, Via Networks UK in 2004 en in 2005 de Amen Group, Via Networks Europe en Artful. In 2012 nam Claranet Star Technology over, in 2017 nam het de Franse maatschappij Oxalide over.

De jaarlijkse inkomsten van het bedrijf liggen op £310 miljoen, het heeft meer dan 6,500 klanten en meer dan 1.800 werknemers. Claranet werd erkend als een ‘Leider’ in Gartner’s Magic Quadrant for Managed Hybrid Cloud Hosting, Europe (2016) voor het vierde opeenvolgende jaar en heeft een Premier Partner status met Amazon Web Services en Google Cloud.

NLnet

Begon in april 1982, met een aankondiging van Teus Hagen (voorzitter van een belangrijke initiatiefgroep van het EUUG) om netwerkdiensten te ontwikkelen en te leveren in Europa onder de naam EUnet. Als het hoofdknooppunt van EUnet (opererend buiten het Nederlandse Centrum Wiskunde & Informatica CWI, om), speelde NLnet een vitale rol in het verspreiden van eerst UUCP en later ARPANET in heel Europa, wat Hagen en andere pioniers een plaats opleverde in de Internet Hall of Fame.

NLnet ontwikkelde ook ’s werelds eerste inbel- en ISDN-infrastructuur met volledige landelijke dekking door gebruik te maken van de signaalbedrading van het Nederlandse spoorwegsysteem van de Nederlandse Spoorwegen. NLnet was een van de oprichters van de AMS-ix stichting en de .nl registratie SIDN. NLnet staat bekend om het sponsoren van open bron software en standaardisatiewerk (in gebieden zoals DNS beveiliging) en het ondersteunen van aanvullende activiteiten zoals hackathons en de ODF plugfest, en de GPL V3 proces voor het opstellen van licenties, Tor anonimiteitnetwerk, de virtuele machine Parrot, Namecoin, Jitsi, enz..

UPC Nederland

Dit was de op een na grootste kabelexploitant van Nederland, die kabeltelevisie (digtaal en analoog), breedbandinternet en telefoniediensten leverde aan zowel particuliere als zakelijke klanten. In begin 2015 begon UPC Nederland te fuseren met Ziggo. De naam UPC werd uiteindelijk op 13 april 2015 uitgefaseerd ten gunste van Ziggo.

Wind Telecom S.p.A.

Wind Telecom S.p.A. is een toonaangevend internationaal telecommunicatiebedrijf dat mobiele en vaste telefonie, internet en internationale communicatiediensten aanbiedt aan ongeveer 100 miljoen abonnees in Algerije, Bangladesh, Egypte, Italië, Pakistan en Noord-Korea.

Global Telecom Holding, dochtermaatschappij van Wind Telecom, had vroeger een indirect aandelenbelang in de Canadese mobiele operator Wind Mobile dat in Canada een spectrum licentie had verkregen. Het bedrijf is nu zelfstandig eigendom van het Canadese telecommunicatiebedrijf Shaw Communications onder de naam Freedom Mobile.

Wind Telecom opereert via haar dochterondernemingen Orascom Telecom Holding s.a.e. en Wind Telecomunicazioni S.p.A (Italië). Wind Telecom is bij uitstek de toegang tot zowel technisch geavanceerde aantrekkelijke markten met een hoge groei als voor de ondergewaardeerde opkomende markten.